لبه تیغ

لبه تیغ

شش درس زندگی برای کارآفرین‌ها

متیو تورن، کارآفرین و موسس YoungEntrepreneur.com/ مترجم: مستانه تابش
کارآفرین بودن یعنی حرکت همیشگی بر لبه تیغ: نه دستورالعمل مشخصی برای موفقیت در یک عرصه خاص وجود دارد و نه راهنما یا نقشه‌ای که بتواند قدم به قدم شما را جلو ببرد و به مرحله بالاتر برساند. من در تمام دوره بزرگسالی‌ام کارآفرین بوده‌ام و این تنها شغلی است که می‌شناسم و به نوعی می‌توانم بگویم این کار مرا به آدمی خوش‌شانس تبدیل کرده است. حالا همیشه برای جلو رفتن در قلمروهای ناشناخته کاملا آماده‌ام. اما من هم درست مثل هر کارآفرین دیگری در طول سال‌ها کار حرفه‌ای بارها بر سر دوراهی قرار گرفته‌ام و لحظات زیادی بوده که دچار شک و تردید شده‌ام و بی‌خوابی‌های زیادی را تحمل کرده‌ام. وقتی به عقب نگاه می‌کنم، از زمانی که کنار پدربزرگم در یک فستیوال روستایی ایستاده بودم و تا امروز که یک شرکت سرمایه‌گذاری در زمینه کارآفرینی را مدیریت می‌کنم، می‌بینم که زمینه‌های مشترکی برای رسیدن به موفقیت وجود داشته است.
 
چشم‌انداز را جلوی چشمتان داشته باشید
داشتن چشم‌انداز بزرگ شما را به سمت جلو می‌برد. من این توصیه را به عنوان اولین پیشنهاد آوردم تا وقتی اوضاع در مسیر موفقیتتان به هم می‌ریزد، نگه داشتن این تصویر بزرگ شما را قادر می‌سازد جلو بروید و دوباره به مسیر اصلی برگردید. در واقع این تصویر تبدیل به ستاره شمالی شما می‌شود که می‌توانید بر اساس آن جهت‌یابی کنید و مسیر خودتان را در تاریکی دوباره پیدا کنید. تصویر ذهنی شما قطب‌نما یا چراغ آسمانیتان است تا بتوانید به پیش بروید.
 
دیدگاه خود را با استقامت و پایداری پرورش دهید
آنچه که همگام با داشتن یک چشم‌انداز بزرگ، لازمه حرکت رو به جلو در مسیر موفقیت است، پایداری و داشتن ثبات قدم است. اگر بیننده سریال «بازی تاج و تخت» باشید لابد دیالوگ بی‌نظیر استانیس براتیون را وقتی که به او هشدار دادند شروع جنگ در زمان بارش برف بی‌عقلی است، به خاطر دارید. او در پاسخ به این هشدار گفت: «ما به سمت پیروزی یا شکست می‌رویم. ولی فقط به جلو حرکت می‌کنیم، فقط به جلو.» خیلی وقت‌ها هستند که شما در مسیرتان برای رسیدن به موفقیت به عنوان یک کارآفرین با مشکلات و چالش‌های مختلف روبه‌رو می‌شوید اما باید خودتان را متعهد کنید که به جلو حرکت کنید، آن هم بدون توجه به همه ناراحتی‌ها و ترس‌هایی که در قدم‌های بعدی انتظارتان را می‌کشد.

برنامه‌ریزی کنید اما انعطاف‌پذیر باشید
شما به یک برنامه مشخص برای کارتان نیاز دارید حتی اگر هر قدم آن فقط یک صفحه کاغذ باشد! داشتن یک برنامه تجاری مشخص که با طرح‌های بازاریابی همراه شده است، عاملی بسیار مهم برای رسیدن به موفقیت است. این کار به شما کمک می‌کند تا بزنگاه‌های اصلی را در مسیر پیش رو شناسایی کنید، به تعریفی مشخص برای موفقیت برسید و مسیر را به گام‌های مشخص تقسیم کنید. البته منظور از برنامه، یک برنامه پیچیده و پرجزئیات نیست، علتش هم این است که من معتقدم شما برای این‌که بتوانید مسیرتان را در مواقع لزوم تغییر بدهید، به انعطاف‌پذیری نیاز دارید. بعضی وقت‌ها تغییرات بزرگ در یک برنامه تجاری برای رسیدن به موفقیت حیاتی است.
 
تخصصتان را جدی بگیرید
اگر تخصص یا مهارت خاصی در یک عرصه بخصوص دارید، آن را گرامی بدارید. اما سعی نکنید خودتان به همه جنبه‌های کسب‌و‌کاری که دارید رسیدگی کنید و در هر کاری مهارت پیدا کنید. برای کارهایی که نمی‌توانید به آن‌ها رسیدگی کنید یا مهارتش را ندارید، کسی را استخدام کنید تا بتوانید در اسرع وقت و به‌سرعت روی نقاط قوت خودتان تمرکز کنید و تبدیل به «همه‌کاره و هیچ‌کاره» تجارتتان نشوید.
 
چرخ را دوباره اختراع نکنید
برنامه تجاری افراد دیگری که در حیطه مشابهی با شما کار می‌کنند چه ویژگی‌هایی دارد و چطور به موفقیت رسیده است؟ آن‌ها از چه ابزارها و نرم‌افزارهایی استفاده می‌کنند که شما می‌توانید به جای بازآفرینی دوباره، از همان برای موفقیت کمک بگیرید. وقت خود را برای ایجاد یک سیستم وقتی می‌توانید آن را با صرف زمان و هزینه کم در تجارت خود به کار بیندازید، تلف نکنید. بعضی وقت‌ها بهترین تصمیم این است که برای استفاده از یک سیستم خوب هزینه کرده و آن را بخرید، به جای این‌که اشتباه کنید و بخواهید از ابتدا آن را طراحی کنید.
 
جان نکنید!
این فقط یک نصیحت ساده نیست چون سلامتی شما در واقع مهم‌ترین چیزی است که در زندگیتان دارید. وقتی بدنتان کم می‌آورد دیگر برای قلبتان اهمیت ندارد که کسب‌و‌کار شما چقدر موفق است یا چقدر پول درمی‌آروید، گردش خون شما با موفقیت یا دستاوردهای تجاریتان تنظیم نمی‌شود... نکته را گرفتید؟ خود من شخصا سعی می‌کنم خوب غذا بخورم و خوب بخوابم و تا آن‌جا که می‌توانم با بچه‌ها و همسرم در طول روز بخندم. وقتی بیش از حد تلاش می‌کنید، سلامتی جسمی و ذهنی خود را برای تجارتتان قربانی می‌کنید.منبع: entrepreneur

منبع: مجله دانش بنیان

کلمات کلیدی
//isti.ir/Z16h